Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos palacsinta burgonyapürével

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • töltelék:
  • 2 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 db fehér paprika
  • őrölt piros paprika
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • palacsinta tészta:
  • 3 db tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 50 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz
  • panír:
  • liszt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • burgonyapüré:
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
  2. Ameddig pirul a hagyma megmossuk és felkockázzuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük őket. Ezután megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Ezután puhára főzzük a húst.
  3. Ameddig fő a pörkölt elkészítjük a sóspalacsintát. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg. de ne legyen túl híg. Bevonatos serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  4. A palacsintákat megtöltjük a pörkölttel, összehajtjuk, majd bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, aztán a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
  5. Elkészítjük a burgonyapürét is. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

PALACSINTA GOMBÁS-CSIRKEMÁJAS RAGUVAL >>> 

Megjegyzés

Ezt a változatot a férfiak is kedvelik - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss