Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Jasinka Ádám
A krumplipüré az egyik legnépszerűbb köret, de ha már unjuk, akkor készítsük el édesburgonyából, ugyanis fenséges lesz a végeredmény! Mutatjuk videón, hogyan készül a fűszeres édesburgonya-püré!
Ha van olyan klasszikus köret, amit könnyű elrontani, akkor az a burgonyapüré. Elkészítése egyszerűnek tűnik, de sok mindenre kell figyelni: a krumpli fajtájára, a használt eszközökre, az ízesítésre – mindezek ugyanis befolyásolják, hogy a püré mennyire lesz finom és látványos eleme az ünnepi ebédnek vagy akár egy hétköznapi vacsorának. Íme a tippek!
Nemes-Pádár Csilla
Fűri Tamás, a csongrádi Bárka Étterem tulajdonosa és a La Casa Ristorante konyhafőnöke a Séfek séfe című műsorban már bizonyította, hogy egy igazi profi, aki mennyei fogásaival a zsűrit is rendszeresen elkápráztatta. Most pedig a Mindmegette konyhájában alkotott: az egyik nagy kedvencét, aszalt szilvával töltött csirkemellet készített krémes burgonyapürével sütve. A nagymamájánál sokszor ették ezt ebédre, és az egész család imádta. Szerintünk nálatok is sikere lesz, brutálfinom!
Videó
A szezonális alapanyagoknál nincs jobb: finomak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek, így érdemes kihasználni egy-egy zöldség és gyümölcs beérési idejét. Németh Ádám, a Konyhafőnök negyedik szériájának nyertese, a Mindmegettén futó sorozatában megmutatja, hogyan lehet a rendelkezésünkre álló készletekből gyorsan és egyszerűen isteni ételeket varázsolni. Gyertek velünk Ádám konyhájába: ma ropogós csirkefalatokat készít nektek sült birsalmával és burgonyapürével.
Ádám konyhája
Olcsó, laktató és isteni! Annak ellenére, hogy krumplipüréből sosem elég, könnyen megunhatjuk a hagyományos verziót. Íme néhány variáció a különleges ízek kedvelőinek!
Wagensommer Alexandra
Botmixerrel néhány perc alatt kitűnő ebédet készíthetsz kisbabádnak. Ajánlunk ehhez 4 egyszerű receptet.
Németh Miklósné
Dr.Gondek Károlyné
GastroGranny