Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis burgonyapüré cukkinicsipsszel

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A krumplipüréhez:
  • 50 dkg burgonya (sárga)
  • 20 dkg cukkini
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 1 db leveskocka
  • A csipszhez:
  • 30 dkg cukkini (zsnege, sárga héjú)
  • liszt
  • olaj

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, negyedeljük és kockára vágjuk. A zsengehéjú cukkinit megmossuk, kockára vágjuk. Lábasban feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk, a leveskockát is hozzáadjuk.
  2. Amikor a burgonya puhulni kezd, hozzáadjuk a cukkinit, és készre főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük, és egy másik tálba rakjuk, és a vaj felét hozzáadva pépesre turmixoljuk. Amennyiben nem elég lágy, vaj és főzőlé hozzáadásával selymes, lágy, de nem folyós állagúvá pűrésítjük.
  3. A csipszhez megmossuk a cukkinit, kb. 3 mm vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, és szűrőbe rakva fél órát pihentetjük, majd folyóvíz alatt leöblítjük, papírtörlővel leszárítjuk. A szeleteket lisztben megforgatjuk. Tálcára rakva fagyasztóba tesszük, úgy kb. 15 percre.
  4. Az olajat felforrósítjuk, majd az enyhén fagyott cukkiniszeleteket hirtelen kisütjük, lecsepegtetjük, majd tálaljuk a burgonyapürével, sült hússal (csirke, oldalas, rántottszelet, stb.) , húsgobóccal, töltött hússal.

ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES KRUMPLIPÜRÉT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIPÜRÉVARIÁCIÓK - 6+1 RECEPT, AMIT IMÁDNI FOGSZ! >>> 

5 MEGLEPŐ TÉNY A CUKKINIRŐL, AMIT NEM BIZTOS, HOGY TUDTÁL >>> 

Megjegyzés

Cukkini helyett tökkel is készíthető. Szabadföldben, cserépben is nevelhetünk 1-2 bokorral, így mindig a legzsengébbel készíthetjük. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss