Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuprém csirkemell burgonyapürével

45 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát jól megmossuk, és egy edényben feltesszük főni. Ha kész, még forrón lehámozzuk a héját, és egy edénybe tesszük.
  2. Egy burgonyatörővel alaposan áttörjük, hozzáadjuk a pálmavajat, majd a tejszínt, kevés sót, és jól kikeverjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, ezáltal szép sima, selymes pürét kapunk.
  3. A szárnyat második ízületnél levágjuk. A nyaki részből az "Y" csontot kiszedjük. A mell porcos felétől először jobbra haladva elkezdjük leválasztani a mellhúst, majd mindkét oldalán sózzuk,borsozzuk.
  4. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd a csirkemelleket a bőrös felükkel lefelé beletesszük, majd amikor megpirult, megfordítjuk. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a rozmaringot és a fokhagyma gerezdeket, és további, nagyjából 10 percig sütjük, miközben a fűszeres vajjal locsolgatjuk. Ezután 15 percre 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tálalás előtt 8-10 percig langyos helyen pihentetjük.
  5. Az elkészült csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk, a fűszeres vajjal meglocsolva a húst. Mellétesszük a sült fokhagymát, és rozmaringgal feldobjuk. Nagyon finom omlós szaftos a hús! 

Megjegyzés

A megmaradt csirkecombokat fűszereztem, hagymával megsütöttem, és a sütőben olíva olajjal meglocsoltam. A csontos részekből,szárnyvégből csirkealaplé készült, sok zöldséggel! - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss