A burgonyát jól megmossuk, és egy edényben feltesszük főni. Ha kész, még forrón lehámozzuk a héját, és egy edénybe tesszük.
Egy burgonyatörővel alaposan áttörjük, hozzáadjuk a pálmavajat, majd a tejszínt, kevés sót, és jól kikeverjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, ezáltal szép sima, selymes pürét kapunk.
A szárnyat második ízületnél levágjuk. A nyaki részből az "Y" csontot kiszedjük. A mell porcos felétől először jobbra haladva elkezdjük leválasztani a mellhúst, majd mindkét oldalán sózzuk,borsozzuk.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd a csirkemelleket a bőrös felükkel lefelé beletesszük, majd amikor megpirult, megfordítjuk. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a rozmaringot és a fokhagyma gerezdeket, és további, nagyjából 10 percig sütjük, miközben a fűszeres vajjal locsolgatjuk. Ezután 15 percre 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tálalás előtt 8-10 percig langyos helyen pihentetjük.
Az elkészült csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk, a fűszeres vajjal meglocsolva a húst. Mellétesszük a sült fokhagymát, és rozmaringgal feldobjuk. Nagyon finom omlós szaftos a hús!
A megmaradt csirkecombokat fűszereztem, hagymával megsütöttem, és a sütőben olíva olajjal meglocsoltam. A csontos részekből,szárnyvégből csirkealaplé készült, sok zöldséggel! - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!