hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns burgonyapüré csicseriborsóval

MME MME
45 perc
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát átdörzsöljük, alaposanmegmossuk, ésfelkockázzuk.Forrásban lévő, sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított kelbimbót forrásban lévő, sós vízben 5 percigfőzzük. Leszűrjük és leöblítsük, azután óvatosan leveleirebontjuk.
  2. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A csilit félbeszeljük, kimagozzuk, ésfinomra vágjuk. Megpirítjuk ezeket a felforrósított olajon, majd meghintjük az őrölt korianderrel, valamint a római köménnyel, és együtt pirítjuk további néhány percig. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot a levével együtt, továbbá a babérleveleket, és sűrűre főzzük.
  3. A paradicsomos keverékbe forgatjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és az áttört burgonyát. Forrón, a kelbimbólevelekkel díszítve tálaljuk. Egy kevés felaprított lestyánnal és néhány csilikarikával megszórva kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss