Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hölgyek csókja (baci di dama)

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 11,5 dkg vaj (félkemény)
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg törökmogyoró (darált)
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejszín
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A félkemény vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a törökmogyorót, a porcukrot és a sót. Gyors mozdulattal egynemű tésztává gyúrjuk.
    2. Ha kész, kis golyókat formázunk belőle és 60 percre hűtőbe tesszük dermedni. Utána sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. (Nem nyomkodjuk le a golyókat!)
    3. A tésztát a sütőben kb. 10-15 perc alatt halvány sárgára sütjük. A kisült tésztákat a rácson hagyjuk teljesen meghűlni.
    4. A krémhez a tejszínt forráspontig melegítjük és a darabolt csokoládéra öntjük, hozzáadunk egy csipet sót, majd homogénre keverjük.
    5. A krémet addig hűtjük hűtőben, folyamatos kevergetés mellett, hogy már szilárd, de még habzsákba tölthető legyen. A krémmel a kis kekszeket összetöltjük és tálaljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    30 PERCES CSOKIS KEKSZ>>> 

    BROWNIE KEKSZ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin