Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halpogácsa remoulade-mártással

default user icon

Hozzávalók

  • 45 dkg hal (párolt fehér húsú)
  • 15 dkg főtt burgonya (maradék)
  • 1 db tojás (felverve)
  • 1-2 ek liszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek olaj (sütéshez)
  • A mártáshoz:
  • 2 db kisebb csemegeuborka
  • 1 fej sonka hagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 12 dkg majonéz
  • 1/2 tk mustár
  • 2-3 csepp citromlé
  • 1/2 tk currypor

Elkészítés

    1. Krumplinyomóval alaposan összetörjük a halat és a burgonyát. Hozzákeverjük a tojást és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük a masszát. Ha ezzel megvagyunk, a hűtőbe tesszük és legalább 20 percig pihentetjük. Így könnyebben formázható lesz.
    2. A mártáshoz felaprítjuk a csemegeuborkát, finomra vágjuk a megtisztított sonkahagymát és a kaprot, majd összekeverünk mindet a majonézzel, a mustárral, néhány csepp citromlével, majd fűszerezzük a curryporral, aztán megsózzuk. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
    3. A behűtött masszából nedves kézzel tenyérnyi méretű kerek, lapos pogácsákat formázunk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd ebben a halfasírtok mindkét oldalát 3-4 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép aranybarnák. Végül remoulade-mártással tálaljuk.

    CUKKINIS RAKOTT HAL 

    LAZAC DIÓS KÉREGBEN PARAJOS BURGONYÁVAL 

    HALSZELETEK SÖRTÉSZTÁBAN 

Megjegyzés

A liszt mennyisége attól függ, mekkora a tojás, és mennyire vizes a burgonya.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin