Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halszeletek sörtésztában

MME MME
60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A sörtésztához:
  • 75 g kukorica liszt
  • 200 g búza liszt
  • 1 tk só
  • 330 ml sör
  • 2 ek fehérborecet
  • A halhoz:
  • 4 ek liszt
  • 1/2 tk só
  • 200 g halfilé (4 × )
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A tésztához összeforgatjuk a kétféle lisztet és a sót. A közepébe nyomunk egy mélyedést, majd belecsorgatjuj a sört és az ecetet. Habverővel csomómentesre keverjük a masszát.
  2. A halhoz egy tálban elvegyítjük a lisztet és a sót. A halszeleteket megmossuk, majd szárazra töröljük, majd sós lisztbe egyenként megforgatjuk.
  3. Felforrósítunk 2-300 ml olajat. Közben egy halfilét a sörtésztába mártunk, majd óvatosan a forró olajba tesszük és aranyszínűre sütjük. Ha elkészültünk a sütéssel, papírtörlőre szedjük a halfilét. Ugyanígy elkészítjük a többi halszeletet is. Sült krumplival, majonézes mártogatóval és citromcikkekkel tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.

TENGERI HALSZELET TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSSAL 

MENTÁS-HALAS LASAGNE 

LAZACFILÉ TEJSZÍNES GOMBÁVAL ÉS HORDÓBURGONYÁVAL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss