Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos slambuc

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg lebbencstészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 9 dkg füstölt kolbász
  • 1 ek édes-nemes piros paprika
  • 1/4 tk frissen őrölt bors
  • 1/4 tk őrölt kömény
  • 1 kg burgonya
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

    1. A szalonnát felkockázzuk, lábasba vagy bográcsba tesszük, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az egyenletesre tört tésztát, és kissé megpirítjuk.
    2. A kétféle hagymát és a kolbászt meghámozzuk, a hagymákat finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, mindet a tésztás alaphoz adjuk. Megpirítjuk. Meghintjük a fűszerekkel, megsózzuk, és elkeverjük.
    3. A krumplit meghámozzuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk mindet, hozzáadjuk a tésztához. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
    4. Fedő nélkül, kevergetve addig főzzük, míg a burgonya teljesen meg nem puhul. Tálalás előtt lefedve 10 percig pihentetjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI!>>> 

    10 HÁZIAS FŐÉTEL, AMIT A NAGYIK KÉSZÍTENEK A LEGJOBBAN>>> 

Megjegyzés

A recept a Fanny Konyhában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin