Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis-sajtos-baconös egytál

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, majd félpuhára főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük.
  2. A bacont felaprítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és összezúzzuk. A gombát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  3. A bacont száraz serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, fél percig pirítjuk. Belekeverjük a gombát, és puhára pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, néhány percig főzzük. Sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajt felét és a felaprított snidlinget.
  4. A felezett krumplikat elrendezzük egy tűzálló tálban. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal, végül az egészet 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor friss rozmaringgal díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss