Hagyományos húsvéti sárgatúró

default user icon

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 10 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom lereszelt héja
  • csipet só
  • 5 ek. cukor

Elkészítés

    1. A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a citrom héjával elkeverjük, feltesszük főni.
    2. Eközben a tojásokat felütjük egy tálba és kicsit összekeverjük.
    3. Amikor forr a tej, apránként hozzáadjuk a tojást, és addig keverjük, amíg össze nem áll az egész.
    4. Ezután egy szűrőbe vagy konyharuhába tesszük, egy tál fölé helyezzük, és 1 napig hagyjuk csepegni. Másnap szeleteljük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin