Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillezett pikáns sertésnyárs

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 tk csilipor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 2 tk édes-nemes paprika
  • 2 ek olíva olaj
  • 60-70 dkg sertéstarja vagy sertéscomb

Elkészítés

    1. A páchoz a megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, majd egy tálban összekeverjük a csiliporral, a fahéjjal, a paprikával és az olaj jal. A hideg vízben megmosott, leszárított húst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, a pácba forgatjuk és letakarva a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
    2. A grillt előkészítjük közepes hőfokon történő direkt sütésre. A pácból kiemelt húskockákat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és fém sasliknyársakra vagy előzőleg beáztatott fapálcikákra húzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a forró rostélyra helyezzük, majd körbeforgatva sütjük kb. 10 percig.

    Nyárs, saslik és rablóhús receptek >>> 

     


Elkészítheted combból vagy 1 db sertésszűzpecsenyéből is, de a tarja szaftosabbra sül. Ha nevelsz a kertedben babért, vágj le 4 db erősebb hajtást nyársnak. Foszd meg a levelektől, faragd hegyesre az egyik végüket, majd húzd rájuk a húskockákat a bevizezett levelekkel váltogatva!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin