Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás pizza

MME MME
1 4.8/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • víz
  • A tetejére:
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj + a tepsihez
  • 1 nagy konzerv (400 g) hámozott paradicsom
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • friss oregánó
  • fris bazsalikom
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, 1 teáskanál sót, az élesztőt és az olajat rugalmas tésztává összedolgozzuk annyi vízzel, amennyit felvesz. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és megdinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk levével együtt a hámozott paradicsomot, és kissé szétnyomkodjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és kb. 10 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.

A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Felforrósítjuk a maradék olajat, és megpároljuk benne a gombát. Sóval, borssal ízesítjük.

A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

A tésztát négyfelé osztjuk, és vékony köralakú lapokra nyújtjuk. Kiolajozzuk a sütőtepsit, és ráfektetjük a tésztát. Megkenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a gombát és a szalonnát. Végül rátépkedjük az oregánót (vagy rászórjuk a szárított fűszert), megszórjuk sajttal, és a sütőben 15-20 percig sütjük.

Friss bazsalikommal megszórva azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss