Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás–sonkás pizza

MME MME
4.3/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 2 dl langyos vízben keverjük el az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olajat, majd kézzel gyúrjuk össze. Formázzunk a tésztából cipót, pihentessük legalább 1 órán át letakarva.

Közben a lágy sajtot 3 evőkanál tejjel keverjük krémesre. A gombát szeleteljük fel, a sonkát vágjuk csíkokra. A tepsit vagy a pizzaformát olajozzuk ki.

A tésztát lisztes kézzel nyújtsuk ki, majd helyezzük a formába, a szélén körben peremet hagyva. Kenjük rá a sajtkrémet, majd a tetejére szórjuk a sonkát, a gombát, a felkarikázott paradicsomot és az olajbogyót egészben vagy felvágva.

Előmelegített sütőben 30 percig süssük. Frissen tálalva a legfinomabb, megszórva friss, felaprított bazsalikommal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss