Elkészítés: 2 dl langyos vízben keverjük el az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olajat, majd kézzel gyúrjuk össze. Formázzunk a tésztából cipót, pihentessük legalább 1 órán át letakarva.
Közben a lágy sajtot 3 evőkanál tejjel keverjük krémesre. A gombát szeleteljük fel, a sonkát vágjuk csíkokra. A tepsit vagy a pizzaformát olajozzuk ki.
A tésztát lisztes kézzel nyújtsuk ki, majd helyezzük a formába, a szélén körben peremet hagyva. Kenjük rá a sajtkrémet, majd a tetejére szórjuk a sonkát, a gombát, a felkarikázott paradicsomot és az olajbogyót egészben vagy felvágva.
Előmelegített sütőben 30 percig süssük. Frissen tálalva a legfinomabb, megszórva friss, felaprított bazsalikommal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre