Elkészítés: A lisztet a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, és a langyos vízzel összegyúrjuk. Letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt puhára sütjük.
Ízesítjük oregánóval és bazsalikommal. A sülés vége felé a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni.
A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, 2 részre osztjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük.
Az egyik cipót kisodorjuk, és a tepsibe helyezzük. Pizzakrémmel megkenjük úgy, hogy a széleinél 1,5 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük. A tölteléket rátesszük, és befedjük a másik kinyújtott lappal. Reszelt sajttal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk.
A megvizezett részeknál a felső lapot rányomkodjuk, hogy összeragadjon.
Előmelegített sütőben sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre