Keress receptre vagy hozzávalóra

Gombás melegszendvics 10 perc alatt

Hozzávalók

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 fej salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db ciabatta vagy bagett
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek aprított kakukkfű vagy petrezselyem
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A gombát letisztogatjuk, esetleg nedves konyharuhával ledörzsöljük, és a nagyobb példányokat szeletekre vágjuk vagy durvára aprítjuk. (A kicsiket felezzük vagy egészben hagyhatjuk.) A megtisztított salottát finomra vágjuk. A meghámozott egyik gerezd fokhagymát présen átnyomjuk. A kenyeret ferdén felszeleteljük, és grillen vagy felhevített száraz serpenyőben megpirítjuk.
    2. Tiszta serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a salottát, valamint a présen átnyomott fokhagymát, és közepes tűzön sütjük kb. 4 percig. Megsózzuk, megborsozzuk és összeforgatjuk az aprított zöldfűszerrel.
    3. A pirítósokat bedörzsöljük a félretett fokhagymával, majd minden szeletre kb. 1-1 ek gombát halmozunk. Azonnal fogyasztjuk.
Vargányával vagy más erdei gombával is elkészítheted. A szendvicseket a gombához illő egyéb zöldfűszerekkel, pl. tárkonnyal, majoránnával, rozmaringgal ízesítheted-díszítheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin