Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés-szilvás töltött jércemell krémsajtos sütőtökpürével

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg jércemell
  • 10 dkg natúr gesztenyepüré (nem cukros)
  • 3-4 evőkanál házi szilvalekvár (hagyományosan csak gyümölcs)
  • 2 evőkanál tej
  • bors
  • csipet szerencsendió
  • 45 dkg sütőtök
  • 5 dkg tömlős krémsajt
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A sütőtököt megpucoljuk, felkockázzuk, majd kevés vajon kicsit megdinszteljük. Ezután felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Miután megpuhult leszűrjük. Villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a krémsajtot, és homogénné dolgozzuk a tökkel.

    A jércemellet filézzük, sózzuk, borsozzuk.

    A gesztenyét megsózzuk, hozzáadjuk a csipet szerecsendiót, a 2 evőkanál tejet, hogy kenhető masszát kapjunk.

    A jércemell felét lekenjük a gesztenyemasszával, a másik felét a szilvalekvárral, majd felgöngyöljük. Baconbe tekerjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük a jércemelleket.

    220 °C-on letakarva sütjük 20 percet, majd levesszük a fedőt, és hagyjuk pirosra sülni (kb. 10 perc).

    Szeletelve tálaljuk a krémsajtos pürével.

Megjegyzés

Könnyed főétel, az ősz minden ízével...

dankoerika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin