Keress receptre vagy hozzávalóra

Gesztenyés hókifli dióval szórva

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 ml rumaroma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A szóráshoz:
  • 1 ek vaníliás porcukor
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg aprított dió
  • A kenéshez:
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. A lisztet a margarinnal összedolgozzuk, hozzáadjuk a cukrokat, a reszelt citromhéjat és a joghurtot, majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.
    2. Ezután 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és 7 cm átmérőjű szaggatóval tésztakorongokat vágunk belőle.
    3. A töltelékhez simára keverjük a hozzávalókat. Mindegyik korongra teszünk a masszából, kissé elkenjük. Behajtjuk, és kissé megsodorjuk a tészta széleit, majd elkevert tojásfehérjével bekenjük, hogy a tészta összetapadjon, és kifli formájúra tekerem. A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk dióval.
    4. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakjuk  akifliket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt szép világosra sütöm.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin