Céklasaláta fürjtojással

Hozzávalók

  • 50 dkg cékla
  • 6 db csemege uborka
  • 8 db fürjtojás vagy 4 db tyúktojás
  • 1 szál újhagyma
  • 8-10 cm póréhagyma
  • A salátaléhez:
  • víz
  • cukor
  • ecet
  • torma
  • kömény

Elkészítés

    1. A tisztított céklát héjastól, sózott vízben puhára főzzük, majd a héját lehúzzuk és felszeleteljük.
    2. Az elkészített salátalével összekeverjük és legalább 1 napig állni hagyjuk.
    3. A fürjtojásokat enyhén sós vízben - a forrástól számitva -3-4 perc alatt keményre főzzük, és hideg vízben lehűtjük.
    4. Tálalás előtt adjuk hozzá a céklasalátához a szeletelt uborkát, megszórjuk a hagymakarikákkal, díszítjük a tojással.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin