A megtisztított és megmosott káposztaleveleket sós vízben főzzük meg. Eleinte fedő nélkül főzzük, így nem lesz csípős az íze. A megfőtt káposztaleveleket szűrjük le, a vastag szárrészeket távolítsuk el.
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel, majd kevés olajon kissé pirítsuk meg. Adjuk a hagymához a zúzott fokhagymát, valamint a fölszeletelt sonkát, és így pirítsuk tovább. A káposztát szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze a hagymás sonkával.
A tojásokat verjük fel, keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval. A káposztás keveréket tegyük egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, öntsük le a tojásos-lisztes keverékkel, szórjuk meg reszelt sajttal, majd sütőben süssük kb. 25 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre