Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás bundás káposzta

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A megtisztított és megmosott káposztaleveleket sós vízben főzzük meg. Eleinte fedő nélkül főzzük, így nem lesz csípős az íze. A megfőtt káposztaleveleket szűrjük le, a vastag szárrészeket távolítsuk el.

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel, majd kevés olajon kissé pirítsuk meg. Adjuk a hagymához a zúzott fokhagymát, valamint a fölszeletelt sonkát, és így pirítsuk tovább. A káposztát szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze a hagymás sonkával.

A tojásokat verjük fel, keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval. A káposztás keveréket tegyük egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, öntsük le a tojásos-lisztes keverékkel, szórjuk meg reszelt sajttal, majd sütőben süssük kb. 25 percig.

Ezek is érdekelhetnek