Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melenget és karcsúsít: ezt idd esténként, ha fogyni szeretnél

default user icon
MME
Hisszük, hogy a diéta idején sem kell lemondanunk a finom ízekről. Ha az esti filmnézés mellé te is szeretsz elkortyolni egy melengető italt, de nem vagy teapárti, ezt a receptet neked találták ki!

Lefekvés előtt egy pohár meleg tej segít az elalvásban, mert nyugtató hatása van, ráadásul fehérje- és kalciumtartalmával a szervezetet is ellátja tápanyaggal. A fahéj pedig köztudottan az egyik legjobb fogyókúrás fűszer. Mutatjuk, hogyan kombináld e kettőt, ha a fogyás a célod.

 

Fahéjas tej – finom és diétás ital

A fahéj igazi jolly joker diétás fűszer, szinte bármibe tehető, még néhány sós ételt is ideértve. Fogyasztásának számos egészégügyi előnye van, pozitívan hat például a szív- és érrendszerre és az idegrendszerre is – még az Alzheimer-kór megelőzésében is lehet szerepe. Gyulladáscsökkentő, ami az emésztőrendszer számára fontos, antioxidánstartalma miatt pedig a szabadgyökök ellen kiváló, így az öregedéssel szemben is felvehetjük a harcot.

A fahéjas tej igazán ínycsiklandó módja mindezen előnyök kihasználásának.

Hozzávalók (2 személyre):

  • 5 dl tej
  • ½ tk. fahéj
  • ízlés szerint méz és/vagy vaníliakivonat

Az elkészítése roppant egyszerű: A tejet felmelegítjük, beleszórjuk a fahéjat, ízlés szerint ízesítjük mézzel és/vagy vaníliakivonattal, és melegen elfogyasztjuk.

Ha biztosra szeretnénk menni a diétás hatást illetően, a mézet jobb ha kihagyjuk az italból.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss