Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Finom sajtpuffancs

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 16 dkg rétesliszt
  • 3 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 12 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Egy edényben forraljuk fel a tejet a margarinnal és a sóval. Ha felforrt és homogén állagú lett, húzzuk félre a tűzről.

    2. Öntsük bele egyszerre az összes réteslisztet, és egy fakanállal keverjük jól össze.

    3. 1 percre tegyük vissza takaréklángra, és addig keverjük, amíg az utolsó lisztszemek is eltűnnek.

    4. Zárjuk el a gázt, és várjunk 1-2 percet, amíg hűl, majd egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat, kevergessük folyamatosan, amíg teljesen összeáll.

    5. Végül az 1 tojás sárgáját és a reszelt sajtot is jól dolgozzuk el benne.

    6. Ezután vizes kézzel kb. diónyi gömböket formázzunk a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

    7. Hőlégkeveréses sütőben, 180 fokon, 23 perc alatt sültek meg, 43 puffancs lett belőle.

Megjegyzés

Minden egyes gömb után vizezzük a tenyerünket, mert a massza iszonyatosan ragad, de ettől ne ijedjünk meg, mert akkor a jó.

Giuditta25
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

roan00
Most sütöm sokadszor, háromféle sajtot tettem bele, de egyszerű trappistával is szuper. Mindig nagyszerűen sikerül. Az összes kolléganőm beleszeretett, mindenki megsütötte már otthon, és hatalmas a siker. Köszönjük!
sztimi87
Én is megcsináltam szilveszterkor, pontosan úgy és azokkal a mennyiségekkel, ahogy írva vagyon és olyan gyönyörű kis kerek sajtpufik lettek, hogy csak na! Köszönöm a receptet (azon vendégeim nevében is, akik egy jó nagy tállal tíz percen belül végeztek :D)
Giuditta25
Kedves Gabika25!Sajnálom, hogy nem sikerült,nem tudom mi lehetett a baj, mert folyósnak egyáltalán nem szabadott volna lennie. Nekem épphogy sűrű, ragacsos massza lett belőle, igaz, tényleg nem könnyű formálni.Boldog új évet, üdv: Giuditta
Gabika25
Megsült. Hát... sajtchips lett belőle. :( De az íze nem rossz. A többiek remélem több szerencsével járnak, ill. ügyesebbek lesznek.
Gabika25
Sziasztok! Én elkészítettem, most sül az első tepsi. Mivel nagyon folyós lett habzsákot használtam, kézzel felesleges is lett volna megpróbálni formálni. Amint kinyomtam a tepsire, szétfolyt, tiszta lapos lett, pedig tényleg mindent sorjában a leírtam szerint csináltam. Kíváncsi leszek a végeredményre.
Giuditta25
Kedves Ani!Köszönöm szépen, a recept anyukámtól van, évek óta süti nagy sikerrel, és most először én is megpróbalkoztam vele és tökéletesre sikerült. Van, aki habzsakból nyomja ki a tésztát,mert valóban elég nehéz formázni. Próbáld ki, nagyon finom! Üdv: Judit
simonani
Hasonlít a képviselőfánk tésztájához,,de ragyogóan újítottad\"!Grratuláslok!Ani-

Hasonló Receptek

Magazin