Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fésűs karaj

Hozzávalók

  • 2 db karaj (kb. 15 cm)
  • száraz kolbász (kb. 10 cm)
  • 2 mk házi fokhagymakrém (vagy 3 gerezd fokhagyma)
  • 1 dl olaj
  • 6 szelet füstölt szalonna (vékony)
  • 1 tk só
  • 1 mk bors

Elkészítés

    1. A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában bevágjuk a középét úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk rajta.
    2. Az olajat egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a fokhagymakrémet, és alaposan összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a karajt.
    3. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba tesszük, majd a húst egy kötözőzsineggel szorosan átkötjük. A szalonnacsíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt, és meglocsoljuk a maradék páclével.
    4. Néhány órát pihenni hagyjuk (az még jobb, ha előző este bepácoljuk). 220 fokra előmelegített sütőben, lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve hőlégkeveréssel 30 percet sütjük. Ezután a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, közben néha meglocsoljuk az olajos lével. Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd levágjuk róla a zsineget. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés

Hidegen és melegen is finom, dekoratív fogás.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin