Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk. A keverőtálba öntjük a tojássárgát, kissé megsózzuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a többi langyos tejet, a 7 dl lisztet, a megkelt élesztőt és az olvasztott, langyos margarint. Fakanállal alaposan kidolgozzuk, hólyagosra verjük. Az edényt letakarva a tésztát meleg helyen 1 óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk, fánkvágóval kivagdaljuk, és ismét letakarva kelesztjük fél órát.
Forró, bő olajban kisütjük úgy, hogy amíg az alsó fele sül, az edényt lefedjük, majd miután a fánkokat megfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább. Így lesz szép szalagos, a derekán világos csík képződik.
Porcukorral és baracklekvárral ízesíthetjük a tetejét. :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre