Keress receptre vagy hozzávalóra

Fahéjas galuska

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fahéj
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • méz
  • fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet és a grízt egy csipet sóval, a tojással és egy kis vízzel összekeverem úgy, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggatom, és pár perc alatt kifőzőm, majd olvasztott vajon átforgatom.

    Közben a tejet felforralom, beleteszem a mézet meg egy kis fahéjat - nem az összeset, mert akkor csomós lesz.

    A galuskát kisméretű tepsibe öntöm, meglocsolom a mézes tejjel, és a tetéje szórom a maradék fahéjat. 200 fokon 20 perc alatt megsütöm.
    Fahéjas-mézes tejföllel tálalva nagyon finom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

halzsa 6 évvel ezelőtt
A legjobb, ha akkorára szaggatod, mint a nokedlit. És kb. addig is kell főzni.. de látni fogod, hogy feljönnek a víz tetejére, és onnantól 1-2 perc. Szerintem a túrógombócot vagy derelyét is így szoktuk főzni. Jó étvágyat hozzá! :D
kigenke 6 évvel ezelőtt
Mekkorára kell öket szaggatni?És meddig kell fözni?

Hasonló Receptek

Magazin