Részletes receptkereső »
  •  


RECEPT

« vissza

Erdélyi töltött káposzta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Erdélyi töltött káposzta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 72
  • Elküldve: 20

Hozzávalók:

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 20 db savanyú káposztalevél
  • 25 dkg rizs
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 50 dkg erdélyi szalonna
  • 1 nagy szál csabai kolbász
  • 1 nagyobb darab (2 ökölnyi) füstölt tarja
  • 1 kg darált hús
  • bors
  • pirospaprika
  • kapor
  • csombor
  • 1 üveg száraz fehérbor

Elkészítés:

1.) A szalonnát félbevágjuk, a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

2.) A rizst kevés libazsíron megpirítjuk, majd 7 dl vízben megfőzzük, aztán kihűtjük és a darált húshoz adjuk. Hozzákeverünk legalább 4-5 evőkanál pirospaprikát, 4-5 nagy csipet sót, 1 kávéskanál őrölt borsot, valamint az áttört fokhagymát, és alaposan összegyúrjuk a húsos masszát. A káposztalevelekbe töltjük a tölteléket, és az így keletkezett kis csomagokat félretesszük egy tálba. A töltésnél ügyelni kell arra, hogy a feltekerésnél mindig behajtsuk a széleket, nehogy kibuggyanjon majd főzés közben a hús.

3.) A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, rátesszük a felaprított hagymát és megpirítjuk, majd hozzákeverjük a felkockázott paprikát és paradicsomot. Eztán hozzáadjuk a vízzel leöblített savanyú káposztát, és sózzuk, pirospaprikával megszórjuk, és alaposan összekeverjük az egészet.

4.) Egy nagy edény alját beterítjük a megmaradt, felszeletelt szalonnával, majd hagymás-szalonnás káposztát teszünk rá, arra kolbász- és tarjadarabokat, majd a töltelékeket. Megszórjuk kaporral, és jöhet a következő réteg: apró káposzta, húsfélék, töltelék, és addig folytatjuk a rétegezést, míg minden elfogy. A fazék tetejére káposzta kerüljön, végül pedig néhány levél, kapor és egy kis csombor. A rakományt felöntjük 1 üveg borral és egy kis vízzel (ha a bor nem fedné el teljesen), és lassú lángon, fedő alatt főzni kezdük. A vizet pótolni kell.

5.) 3-4 óra alatt elkészül, eztán hideg helyre tesszük, és másnap friss kenyérrel, tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További receptek, fotó és érdekességek a Morzsáló blogban!



morzsalos-mirza receptjeiből:
Zsenge tökfőzelék
Palócgulyás
Kacsasült fahéjas almával
Sajtos stangli III.
Pufók amerikai palacsinta
Húsos-tojásos lasagne
Sajtos karfiolkrémleves
Erdélyi töltött káposzta
Receptválogatás
Tavaszváró mediterrán ízek
A mediterrán konyha olyan, mint a nyár. Illatos, zöldfűszerekben gazdag, színes, változatos, napfényes. Pont ilyenre vágyunk tavasszal, az első igazán meleg napokon!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Red Velvet cupcake nyuszikkal Red Velvet cupcake nyuszikkal
Régimódi aranygaluska vaníliaöntettel Régimódi aranygaluska vaníliaöntettel
Sajtban sült tepsis csirkecomb Sajtban sült tepsis csirkecomb
Kolbászos gombaragu tésztával Kolbászos gombaragu tésztával
Extra csokitorta Extra csokitorta
Medvehagymás túróval töltött csirkecomb Medvehagymás túróval töltött csirkecomb
Édenkert saláta Édenkert saláta
Zúzapörkölt májjal és szívvel Zúzapörkölt májjal és szívvel
Túrós-meggyes kalács Túrós-meggyes kalács
Medvehagymás keksz Medvehagymás keksz
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124109_bebitoksalata-110.jpg Szuperzsenge bébitöksaláta

Végre megjelentek a piacon az első, tényleg hihetetlenül zsenge bébitökök. Annyira karcsú, friss mindegyik, hogy az ember…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124136_almas-rozsasuti-110.jpg Almás rózsasüti pofonegyszerűen

Mutatós, különleges, de egyszerűen elkészíthető desszertre vágysz? Az almarózsa épp ilyen. Néhány perc alatt előkészíthető - és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124128_tiszta-konyha-110.jpg 5 tuti tipp, és a konyha tiszta lesz

Egy háztartásban sokminden megtalálható, ami a konyha tisztításához szükséges. Ha ezeket ismered, nincs szükséged drága…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124125_receptverseny-110.jpg Egy recepttel 1000 ajándék!

Alig férünk a bőrünkbe, annyira örülünk annak, hogy végre valahára kitavaszodott! Lelkesek vagyunk, tobzódunk az ötletekben.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124115_fondant-110.jpg Fondant, a cukorgyurma

Az izgalmas, gazdag torták önmagukban is mindig sikeresek, de a szépen díszített torták különlegesek, ünnepiek. Csak némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124124_tortavagas-110.jpg Így szeleteld a tortát, hogy a maradék friss maradjon!

Az ünnepi torta szép nagy, gyakran nem fogy el mind elsőre. A szeletelt torta kiszárad, és már nem olyan kívánatos. Mostanáig!…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119452_tojasos-nokedli-110.jpg Tojásos nokedli, a tavasz étele

A tojásos nokedli - vagy éttermi kínálatban tojásos galuska - nemzeti ételünknek számít. Elmaradhatatlan kísérője a tavasz első…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124104_szecsuani-bors-110.jpg Szecsuáni bors, a különleges

A szecsuáni bors citrusos és tüzes, elengedhetetlen számos keleti fogásban, de a borsnak nevezett fűszer kevésbé autentikus…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept