RECEPT

« vissza

Erdélyi töltött káposzta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Erdélyi töltött káposzta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 68
  • Elküldve: 17

Hozzávalók:

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 20 db savanyú káposztalevél
  • 25 dkg rizs
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 50 dkg erdélyi szalonna
  • 1 nagy szál csabai kolbász
  • 1 nagyobb darab (2 ökölnyi) füstölt tarja
  • 1 kg darált hús
  • bors
  • pirospaprika
  • kapor
  • csombor
  • 1 üveg száraz fehérbor

Elkészítés:

1.) A szalonnát félbevágjuk, a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

2.) A rizst kevés libazsíron megpirítjuk, majd 7 dl vízben megfőzzük, aztán kihűtjük és a darált húshoz adjuk. Hozzákeverünk legalább 4-5 evőkanál pirospaprikát, 4-5 nagy csipet sót, 1 kávéskanál őrölt borsot, valamint az áttört fokhagymát, és alaposan összegyúrjuk a húsos masszát. A káposztalevelekbe töltjük a tölteléket, és az így keletkezett kis csomagokat félretesszük egy tálba. A töltésnél ügyelni kell arra, hogy a feltekerésnél mindig behajtsuk a széleket, nehogy kibuggyanjon majd főzés közben a hús.

3.) A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, rátesszük a felaprított hagymát és megpirítjuk, majd hozzákeverjük a felkockázott paprikát és paradicsomot. Eztán hozzáadjuk a vízzel leöblített savanyú káposztát, és sózzuk, pirospaprikával megszórjuk, és alaposan összekeverjük az egészet.

4.) Egy nagy edény alját beterítjük a megmaradt, felszeletelt szalonnával, majd hagymás-szalonnás káposztát teszünk rá, arra kolbász- és tarjadarabokat, majd a töltelékeket. Megszórjuk kaporral, és jöhet a következő réteg: apró káposzta, húsfélék, töltelék, és addig folytatjuk a rétegezést, míg minden elfogy. A fazék tetejére káposzta kerüljön, végül pedig néhány levél, kapor és egy kis csombor. A rakományt felöntjük 1 üveg borral és egy kis vízzel (ha a bor nem fedné el teljesen), és lassú lángon, fedő alatt főzni kezdük. A vizet pótolni kell.

5.) 3-4 óra alatt elkészül, eztán hideg helyre tesszük, és másnap friss kenyérrel, tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További receptek, fotó és érdekességek a Morzsáló blogban!

morzsalos-mirza receptjeiből:
Sajtos stangli III.
Kacsasült fahéjas almával
Palócgulyás
Zsenge tökfőzelék
Sajtos karfiolkrémleves
Húsos-tojásos lasagne
Pufók amerikai palacsinta
Mézes zserbó VII.
Receptválogatás
Adventi sütemények
Közeleg a karácsony, érdemes kitalálni, milyen adventi sütik kerüljenek az asztalra. Válogass adventi süteményreceptjeink közül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tulipános kalács Tulipános kalács
Duplacsokis-mandulás bonbon Duplacsokis-mandulás bonbon
Raffaello-torta III. Raffaello-torta III.
Kávés kókuszgolyó II. Kávés kókuszgolyó II.
Gyors és puha mézeskalács Gyors és puha mézeskalács
Gyors és egyszerű sós stangli Gyors és egyszerű sós stangli
Édesköményes-zöldséges csirke Édesköményes-zöldséges csirke
Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral
Almás pite, ahogy Ráhel készíti Almás pite, ahogy Ráhel készíti
Gesztenyés galuskák Gesztenyés galuskák
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123329_laktozmentes-110.jpg Laktózérzékenység? Főzz laktózmentes tejjel az egész családnak!

Ha a Te családodban is van laktózérzékeny, biztosan elgondolkodtál már azon, főzhetsz-e neki madártejet vagy más tejes desszertet…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123315_kremleves-110.jpg Ünnepi krémlevesek

A karácsonyi menü összeállításakor a legnehezebb az ideális leves kiválasztása. A rohanós hétköznapokkal ellentétben az ünnepi…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept