Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi tokány

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • 60 dkg birka- vagy marha apróhús,
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl marhahúsleves,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • só,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    A birka- vagy marhahúst csíkokra vágjuk. A húsos füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a húscsíkokat és körös-körül megpirítjuk. Sóval, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Húslevessel felöntjük, belekeverjük a paradicsompürét is. Fedő alatt puhára pároljuk. Puliszkával, vagy párolt rizzsel körítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

1234567
Érdekes, a tokány nem szokott tartalmazni fűszerpaprikát. A pirospaprika használata a paprikás vagy pörkölt.
1234567
Érdekes, a tokány nem szokott tartalmazni fűszerpaprikát. A pirospaprika használata a paprikás vagy pörkölt.

Hasonló Receptek

Magazin