A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk. A szárított gombákat kb. 2-3 dl forró vízbe áztatjuk, a csiperkegombát felszeleteljük, a zellerszárat és a sárgarépát felkarikázzuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük. A zöldfűszereket és a fokhagymát finomra felaprítjuk, a cheddar sajtot lereszeljük.
Olívaolajon kb. 2 perc alatt megpirítjuk a csiperkegombát, hozzáadjuk a sárgarépát, a zellerszárat, a lilahagymát, a fokhagymát, majd megsózzuk és megborsozzuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet és a friss zsályaleveleket, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és szerecsendióval is, majd alaposan összekeverjük.
A szárított gombákat kivesszük a vízből, és a serpenyőbe tesszük a többi zöldséghez. Átkeverjük, és további 3-4 percig főzzük. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a tűzről lehúzva a lisztet is hozzákeverjük. Végül megszórjuk zöldfűszerekkel.
A gombás ragut a tésztával tálaljuk, a tetejére cheddar sajt kerül.
A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!