Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi meggyes

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg meggy
  • 15 dkg dió
  • 8 evőkanál cukor
  • 6,5 dkg margarin
  • rum
  • A mázhoz:
  • csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk. 1 kisütött lapot összetörünk, és összekeverjük a töltelék hozzávalóival. A töltelékkel bevonjuk az alsó lapot, ráfektetjük a felsőt, amelyet csokimázzal és kókuszreszelékkel vonunk be.

Megjegyzés

Erdélyben tanultam, emiatt kapta a nevét. A család nagyon szereti, gyors, olcsó sütemény.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szjheni
Valószínű, hogy a tepsi hátulján, amit előtte egy kicsit meglisztezel.
61dodike
jó lenne tudni,hogy a 3 lapot milyen módon sütöd ki, tepsi hátulja vagy a tepsiben, ki kell-e kenni vagy sem?

Hasonló Receptek

Magazin