Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi lucskos káposzta füstölt csülökkel

Hozzávalók

  • 1 kg füstölt sertéscsülök
  • 1 közepes db káposzta
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 teáskanál borsikafű
  • 1 késhegynyi só
  • 1 bors ízlés szerint
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 3 ek almaecet
  • 3 l víz (kb.)

Elkészítés

    1. A csülköt megfőzzük csomboros, enyhén sós vízben egy egészben hagyott hagymával. (Óvatosan bánjunk a sóval, mert a füstölt csülök már eleve sós.)
    2. Ha puhára főtt, a hagymát eldobjuk, a csülökcsontról lefejtjük a húst, felvágjuk közepes darabokra.
    3. Visszatesszük a lébe, hozzáadjuk az apróra vágott káposztát, és tovább főzzük.
    4. Amikor már majdnem kész, rántást készítünk a lisztből, olajból és pirospaprikából.
    5. A rántást felöntjük körül-belül 1/2 l hideg vízzel, hogy ne csomósodjon be, és így keverünk a levesbe.
    6. 3 evőkanál ecetet keverünk a leveshez. Hagyjuk még nagyjából 5 percig főni.

Megjegyzés

Gyerekkorom kedvenc levese. Anyukám sokszor készítette anno. Én egy kicsit módosítottam a receptet. Próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni. Jó étvágyat hozzá!

Haidel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin