Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-pudingos piskóta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 40 dkg eper
  • A pudinghoz:
  • 1 csomag pudingpor (vaníliás)
  • 3,5 dl tej
  • 4 ek cukor

Elkészítés

    1. A pudingot egy kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük egy lábasban. Hozzáöntjük a maradék tejet is és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve pudingsűrűségűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
    2. Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárát és félbevágjuk.
    3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.
    4. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30 x 25 cm-es tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. Az epreket vágott felükkel lefelé szintén a pudingos tésztára helyezzük. Kicsit bele is nyomhatjuk őket.
    5. Betoljuk a 180 fokos sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült- e a piskóta. Kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

    NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL AZ EPRES-PUDINGOS PISKÓTA >>> 

    EPRES GYÜMÖLCSTORTA >>> 

    EPRES TIRAMISU >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin