Elkészítés: Előző nap érdemes elkészíteni a házi krémsajtot, ha nem mascarponéval dolgozunk: ehhez egy magas tál fölé helyezünk egy műanyag szűrőt kibélelve 2 réteg gézzel. Ebbe öntjük a nagy pohár tejfölt, lefedjük egy kistányérral, és hagyjuk hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. Kb. 3-4 óra, de hagyhatjuk tovább is, betéve a hűtőbe.
Ha kész, a szűrőből egy tányérra borítjuk, és további felhasználásig egy jól záró fedeles dobozban a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a zabkekszet. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral és a zabpehellyel elkevert liszthez adjuk. Tejjel lazítjuk, és puha tésztává gyúrjuk. Lisztezett felülten kinyújtjuk fél cm vastagra, és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük őket. Légmentesen záródó dobozban tároljuk a felhasználásig, miután már kihűltek.
A kekszből kb. 22 dkg-ot zacskóba tesszük, konyharuha közé helyezzük a zacskót, és klopfolóval apró darabokra zúzzuk. Az így kapott morzsalékot a 10 dkg olvasztott vajjal elkeverjük, és a tortakarimába nyomkodjuk kb. fél cm vastagságban, és hagyjuk, hogy összeálljon. Ha összeállt, eltávolítjuk a formát.
A pudinghoz a tojássárgákat a liszttel és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, a tejszínt, a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is. Állandóan kevergetve nagy lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Eltávolítjuk belőle a vaníliarudat, majd hagyjuk kihűlni. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Az epret és málnát összeturmixoljuk a citromlével, kis lábasba teszünk belőle 3-4 evőkanálnyit, és elkeverjük benne a zselatint, összemelegítjük. A tejszínt habbá verjük.
Habosra keverjük a natúr házi krémsajtot, a tejfölt és a joghurtot a porcukorral, meg a maradék gyümölcspürével. Beleforgatjuk a tejszínhabot is.
A krémhez öntjük a zselatinnal elkevert kis adag pürét, alaposan összekeverjük, majd a leválasztó sprayvel befújt formába töltjük. Tömörítjük. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezalatt megszilárdul.
Ezután az aljára illesztjük a zabkekszes alapot, majd ráfordítjuk a tortát. Eltávolítjuk a szilikont és a tortakarimát is. A mélyedésekbe töltjük a házi vaníliapudingot, és hűtőbe tesszük.
Félbevágott eperszemekkel díszítünk minden szeletet, melléjük kis citromfűleveleket szúrunk, és pirított pisztácia őrleménnyel megszórjuk. Az oldalára is pisztáciát szórunk.