Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Luxus lesz a fagyi nyáron? Ennyibe kerül majd egy gombóc jeges finomság

default user icon
MME
A pandémia óta több cukrászda és fagyizó húzta le a rolót, és akik még talpon maradtak, elég borsos áron kínálják portékájukat. Sokak kedvenc csemegéje, a fagyi például szinte luxusnak számított már a tavalyi évben is.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke szerint a cukrászdák a még elérhető luxus kategóriát kínálják, a vendégek többsége megengedhette magának a tavalyi évben, hogy – ha esetleg ritkábban is – betérjen egy-egy süteményért, jó fagylaltért. És mi lesz 2024-ben?

A szakember a Pénzcentrumnak beszélt arról, hogy reményei szerint ez idén sem fog változni. Amitől leginkább tartanak és ami hatással lehet az árakra, az a csokoládé árának drasztikus emelkedése. Erdélyi Balázs elmondta, hogy a kakaó világpiaci ára még mindig rekord magas, és tapasztalataik szerint egy-egy ilyen elszálló ár csak nagyon lassan csökken vissza és sohasem odáig, ahonnan kiindult.

A fagylaltnál nem kell túl nagy áremelkedéssel számolni, sokan a tavalyi áron indítják majd a szezont, akik pedig emelnek, azok is nagyjából csak 10-15%-os árkorrekciót terveznek, ami még az éves infláció mértékét sem éri el.

A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy gombóc fagylalt ára, de biztosan sokan fogják 500 és 600 Ft között kínálni idén is a fagylaltjukat. A sütemények ára átlagosan 1000 Ft és 1500 Ft között mozog a legtöbb helyen, de talán ebben nagyobb különbség tapasztalható az elhelyezkedéstől és az üzletpolitikáktól függően.

 

/Forrás: pénzcentrum.hu

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

GIANNI ELÁRULTA: ETTŐL LESZ IGAZÁN FINOM ÉS KRÉMESEN LÁGY A HÁZI FAGYI!>>> 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek