Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű lasagne bolognese (besamel nélkül)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag lasagne lap
  • 70 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2 üveg paradicsomszósz
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 2 db tojás
  • szerecsendió
  • 10 ek reszelt parmezán

Elkészítés

    1. Az olívaolaj at egy serpenyőben felmelegítjük, és megpároljuk rajta a kockára vágott hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, és pár msodperc múlva a darált húst is. Egy picit lepirítjuk, majd ráöntjük paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd összefőzzük a ragut.
    2. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a joghurtot, egy kis reszelt szerecsendiót és a parmezán felét.
    3. A tepsi alját kikenjük ezzel a keverékkel, és egymás mellé fektetjük rá a tésztalapokat, amit beterítünk a húsos raguval, erre újra a joghurtos szósz jön - és így folytatjuk a rétegezést. A tetejét a raguval fejezzük be, amire ráöntjük a maradék szószt és még megszórjuk parmezánnal.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje. 

      5 BEVÁLT TRÜKK, HOGY IGAZÁN JÓL SIKERÜLJÖN A LASAGNE! >>> 

      11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin