Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Supplí (olasz rizsgolyók)

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • 40 dkg rizs (lehetőleg olyan, ami jól összetapad, például rizottó rizs)
  • 2 dl paradicsomszósz (vagy paradicsomlé)
  • 1 csomag mozzarella
  • 10 dkg szalonna (vagy szalámi kockára vágva)
  • 3 dl víz vagy húsleves alaplé
  • bors
  • bazsalikom ízlés szerint
  • A bundához:
  • 2 darab tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Egy lábosban megpirítjuk a szalonnát (vagy szalámit.) Hozzáadjuk a paradicsomszószt és egy kevés vizet. Megkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.

Beletesszük a rizst, és felöntjük annyi folyadékkal, hogy ellepje. Ezután hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és felszívja a ragu levét.Főzés közben gyakran átkeverjük, nehogy letapadjon. Akkor van kész, ha a ragu nagy részét felszívta a rizs. Ezután félretesszük, hogy kihűljön.

Felkockázzuk a mozzarellát, és előkészítjük a felvert tojásokat, illetve a zsemlemorzsát.

Amikor langyos vagy kézmeleg a rizs, fogunk egy maréknyit belőle, és ovális gombócokat formázunk, a közepükbe mozzarella darabkát nyomva. Óvatosan dolgozunk, nehogy szétessen.

Amikor megvagyunk, jöhet a panírozás. Nem kell lisztbe forgatni, csak a tojásba és a zsemlemorzsába, majd forró olajban addig sütjük, amíg minden oldala aranybarna lesz.

Megjegyzés

Eredeti római recept! Az olaszok magában fogyasztják, de köretnek is kiváló. Nem összekeverendő az arancinivel, ami nagyobb és gömb alakú. A majonéz is jól illik hozzá. - Kicsi Josie

Ezek is érdekelhetnek

Friss