Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos lasagne (mascarponéval)

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk a margarint, rizsliszttel megszórjuk, majd, amikor már pezseg, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és 1 percig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felolvasztott, lecsepegtetett spenótot, a tejet végül a mascarponét, majd sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
  3. A baconszeleteket megsütjük.
  4. Egy tűzálló tálba kanalazunk a mascarponés spenótkrémből annyit, hogy beborítsa a tálunk alját, majd befedjük lasagne tésztával. A tésztára sült baconszeleteket helyezünk, majd ismét spenótkrém következik és tészta, majd megint a krém, amit reszeltsajttal megszórunk, erre tészta jön, végül spenótkrémmel zárjuk a rétegezést.
  5. Díszítésnek paradicsomkarikákat helyezünk rá, megszórjuk frissen vágott bazsalikomlevéllel, és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Spenótos-ricottás lasagne >>> 

ZÖLDSÉGES LASAGNE GAZDAGON>>> 

HAMIS LASAGNE ÉDESBURGONYÁBÓL>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss