Elkészítés: A krémhez a tojásokat szétválasztom, a sárgáját egy hőálló üvegtálba teszem, hozzáadok 20 dkg cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és keverőgéppel 4 percig keverem. Jöhet bele a kávé és a kakaópor. Egy lábasban 1/4-ig vizet forralok, erre teszem az üvegedényt, és kb. 28 percig folyamatosan gőz fölött kevergetve a krémet besűrítem.
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verem, majd beleteszem a diót, végül a lisztet és a sütőport. Alufóliával bélelt közepes tepsiben, előmelegített, 170 fokos sütőben 25 percig sütöm.
Mire megsül a tészta, a krém is besűrűsödik. Kihűtöm, majd összekeverem a szobahőmérsékletű margarinnal, géppel pár percig keverem, míg selymes lesz.
A tésztát megfelelzem, a krém 2/3 részét középre kenem, a maradékkal bevonom a süteményt, és a tetejére hullámokat húzkodok.
Az erősebb kávéíz eléréséhez a főzőtt kávéhoz még instant kávét is lehet keverni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre