Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós batyuk

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 tojássárgája
  • A töltelékehez
  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a tojássárgájával. kb. 30 db diónyi gömböt formálunk belőle, és kb. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük.

2. Közben a tojásfehérjét keményre verjük a porcukorral, és beleforgatjuk a diót.

3. A tésztát golyónként kb. tenyérnyire nyújtjuk (itt lehet bőven lisztezni, hogy ne ragadjon), és 1 kanálnyi tölteléket teszünk bele, majd zsákszerűen összefogjuk.

4. Forró sütőben, kb. 160 fokon légkeverésesen világosra sütjük. (Ez kb. 8-10 perc). Porcukorral szórjuk meg, ha kihűlt.

Ezek is érdekelhetnek