Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétázol? 4 bombabiztos tipp, hogy tartós legyen a fogyás!

Fogyni szeretnél, de nem tudod, hogyan szabadulhatsz meg tartósan a felesleges kilóktól? Összegyűjtöttük a sikerhez vezető 4 legfontosabb szabályt!
1. Biztosan fogynod kell?

Attól még, hogy nem annyit nyomsz, mint 20 évesen, nem biztos, hogy túlsúlyos vagy! Számold ki a BMI-értékét: oszd el a kilóban mért testtömegedet a méterben mért magasságod négyzetével. Amennyiben 25-nél magasabb értéket kaptál, menj el a házi orvosodhoz egy kivizsgálásra. Csak akkor változtass az étrendeden és az életmódodon, ha ő is azt mondja, hogy fogynod kell!

MELYIK DIÉTA EGÉSZSÉGES, MELYIK KÁROS? UTÁNAJÁRTUNK! >>> 
2. Ne koplalj...

…inkább tervezz! Az éhezés gyors eredményt hoz, ám nem tartósat! Az életmódváltás segítségével ellenben örökre leszámolhatsz a súlyproblémákkal. Étrended összeállításához kérd orvos vagy dietetikus segítségét, és ne feledkezz meg a mozgásról sem: a sport nemcsak a fogyásban segít, hanem abban is, hogy az alakod igazán formás és feszes legyen.

MILYEN TÍPUSÚ DIÉTÁZÓ VAGY? TUDD MEG TESZTÜNKBŐL ÉS FOGYJ KÖNNYEDÉN! >>> 
3. Kísérletezz!

Attól még, hogy nem zsírosak és kalóriadúsak, az egészséges fogások is lehetnek finomak! Próbálj ki olyan zöldségeket, gyümölcsöket, amiket eddig nem fogyasztottál olyan gyakran, kóstold végig a zsírszegény tejtermékeket, és válaszd ki a kedvencedet. Ugyanez vonatkozik a mozgásra is: ha mindig gyűlölted a futás monotonitását, az új életében se ezt válaszd! Keress egy szórakoztatóbb, izgalmasabb mozgásformát, manapság már rengeteg fitnesz- és jógaóra típus közül választhatsz!

7 VÉSZHELYZET + 7 MEGOLDÁS, HA KÖNNYEN ELCSÁBULSZ A DIÉTA ALATT! >>> 
 4. A mérleg és „társai”

A fogyókúra során nem a mérleg az egyetlen, ami megmutathatja, hogyan változik a tested. A régebbi, egyelőre még szűk ruhadarabjaid, vagy a mérőszalag is fontos eszköze a súlykontrollnak!

Az is fontos, hogy ha lehet, ne mérd – és ezáltal ne idegesítsd – magad minden nap! A fogyás ideális mértéke általában 0,5–1 kg/hét. Válassz ki egy „mérlegelő napot”, például a pénteket, és minden héten ekkor mérd meg a súlyodat!

Még több egészséges fogyókúráról szóló cikket találsz itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss