Darált húsos raguval töltött padlizsán

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 4 db nagy padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tk oregánó

Elkészítés

    1. A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. A kivájt húst apró kockákra vágjuk. A fél padlizsánokat egy tepsire helyezzük.
    2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjük és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk.
    3. A padlizsánhúst a darált húshoz keverjük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
    4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a fél padlizsánokat megtöltjük a darált húsos keverékkel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin