Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz belül szaftos, kívül ropogós az egybefasírt: franciasaláta-keverék a töltelék

Az egyben sült fasírtok közül a Stefánia-szelet a legismertebb és nem véletlenül, ugyanis a belsejébe rejtett főtt tojás a szeletelés után bámulatosan szép látvány. Az egybefasírtba azonban nemcsak főtt tojás, hanem zöldségek is kerülhetnek!

Régi családi recept az egybefasírt, ami készülhet töltve vagy töltelék nélkül is. Főleg akkor esett rá a választás, ha nem szerettünk volna az olajjal bebüdösíteni a lakásban. Habár nem olajban sütve készül az egybefasírt, zsír kerül rá bőségesen, de ettől lesz igazán ízletes, kívül ropogós, belül pedig puha és szaftos. No meg a tölteléktől, ha teszünk bele!

Mutatunk egy olyan egybefasírt receptet, melyet gyerekjáték elkészíteni!

Így készül a franciasaláta-keverékkel töltött, egyben sült fasírt

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (lehet sertés és szárnyas vegyesen)
  • 2 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet kenyér héj nélkül
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 tk. fűszerpaprika
  • 1/2 tk. Cayenne-i paprika
  • 2 tk. őrölt bors
  • 2 tk. majoránna
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 3 tk. só
  • 1 ek. édes paprikakrém
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • 25 dkg franciasaláta-keverék

Elkészítés:

  1. A kenyérszeleteknek levágjuk a héját és a kenyér belsejét vízbe áztatjuk. Kivesszük a fagyasztóból a franciasaláta-keveréket és kimérünk belőle 25 dkg-ot.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A darált húst egy nagy keverőtálban kézzel fellazítjuk és hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a majorannát, a fűszerköményt, a pirospaprikát, a Cayenne-i paprikát, az édes paprikakrémet, valamint a két tojást.
  4. Összezúzzuk és hozzáadjuk a négy gerezd fokhagymát. A beáztatott kenyeret alaposan kinyomkodjuk és hozzátesszük a húshoz. Jöhet bele az előzőleg lepirított hagyma a zsiradékkal együtt, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
  5. Egy tepsit kizsírozunk, majd félretesszük. Előveszünk egy tálcát és megszórjuk zsemlemorzsával, amit egyenletesen elterítünk. A zsemlemorzsás tálcára borítjuk a darált húsos keveréket és egy-másfél centi vastagra kilapítjuk. Megszórjuk a franciasaláta-keverékkel és eloszlatjuk a húson. A fasírtot a hosszabbik oldalától indulva feltekerjük mint egy piskótatekercset.
  6. Az elkészült fasírtroládot a kizsírozott tepsibe tesszük. Ha nem fér bele, vágjuk ketté és tegyük egymás mellé egy kizsírozott sütőlemezre. Tegyünk a fasírtroládra egy-egy kanált zsírt, majd fedjük le alufóliával és tegyük előmelegített sütőbe, 180 Celsius-fokra legalább 35-40 percre. Az idő letelte után vegyük le róla az alufóliát és süssük 200 fokon, amíg ropogós nem lesz az egybefasírt külseje. Ha úgy látjuk, sütés közben a kisült olajjal locsolgathatjuk.
  7. Krumplipürével, salátával találjuk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss