Keress receptre vagy hozzávalóra

Csokoládétorta tejszínes krémmel

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg tej
  • 10 dkg vaj olvasztva
  • 4 ek kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek gyümölcslikőr
  • csipetnyi só
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk. 
    2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a csipetnyi sóval. 
    3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy spatula segítségével, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszát. Ezután az összekevert lisztet is óvatosan belefogatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a fehérjét.
    4. Az elkészült masszát a tortaformába öntjük, az előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük.
    5. Amíg sül a piskóta, ellészítjük a krémet. A habtejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a cukrot. Addig keverjük, amíg sima krémet kapunk.
    6. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, majd megtöltjük a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét a torta tetejére simítjuk, a többit nyomózsákba tesszük és az oldalát díszítjük vele. Végül meghintjük a tetejét kakaóval.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin