Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű, de tökéletes édesség vasárnap délutánra: így készül a csokis muffin

default user icon
MME
A muffin az egyik legegyszerűbb édesség, amit gyorsan összedobhatunk akkor is, ha nincs időnk vagy kedvünk sütni. Most egy csokis alapreceptet mutatunk, ami fél óra alatt elkészül, és fagyival vagy friss málnalekvárral isteni finom.

A muffin az angolszász konyhából származik, és a 18. században vált népszerűvé az Egyesült Királyságban és Észak-Amerikában. Az egyszerű elkészítési módja és az ízletes végeredmény miatt nagyon népszerű sütemény. Ma már szinte mindenhol kapható muffin: kávézókban, pékségekben alapdarabok, és otthon is egyre gyakrabban készítjük. 

A csokis muffin tökéletes alap, amit ízlés szerint alakíthatunk: tehetünk bele málnát, barackot, mandulát, mogyorót, kínálhatjuk tejszínhabbal, lekvárral, pudinggal sőt fagyival is. 

Hozzávalók a csokis muffinhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 6 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor

Elkészítése:

  1. A csokoládét összetörjük, és egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a vajat, majd betesszük a mikrohullámú sütőbe, és 1-2 perc alatt megolvasztjuk. Melegítés közben időnként ellenőrizzük, ha a vaj már enyhén felolvad, kivehetjük.
  2. Egy habverő segítségével alaposan elkeverjük a csokit a vajjal. Amikor egynemű, hozzáadjuk a cukrot, ezt is alaposan elkeverjük, majd következhet a tojás, ezt is eldolgozzuk, végül egy csipet sót adunk az alaphoz.
  3. Azután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és addig keverjük, míg a liszt teljesen feloldódik. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformába helyezzük a papírkapszlikat; ha nincsen, kivajazzuk és kilisztezzük a formát.
  4. A csokis alapot habzsákból vagy kanállal a formák feléig töltjük, ezután a sütőbe rakjuk, és 18-20 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Ennyi idő alatt szépen felemelkedik a sütemény.

A csokis muffin pontos receptjét itt találod>>> 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss