Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-barackos szelet

default user icon
Csokis-barackos szelet
Csokis-barackos szelet

Hozzávalók

  • 600 g őszibarackbefőtt
  • ostyalapok
  • 140 g finomliszt
  • 200 g darált mandula vagy dió
  • 200 g főzőcsokoládé
  • 130 g kristálycukor
  • 110 g porcukor
  • 200 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    A tepsit bélelje ki sütőpapírral, a sütőt melegítse elő 160 fokra. Ha nyers gyümölcsből készíti a süteményt, akkor mossa és hámozza meg az őszibarackot, majd aprítsa fel a gyümölcshúst. A lisztet keverje össze a darált mandulával és a reszelt csokoládéval. A szoba-hőmérsékletű vajat keverje habosra az átszitált porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjon a masszához egy kevés fahéjat és 1 csipetnyi sót is.

    Válassza szét a tojások sárgáját és fehérjéit. A tojássárgákat adja a vajas masszához, és alaposan keverje össze. A fehérjéket konyhai robotgép segítségével verje kemény habbá, közben fokozatosan adagolja hozzá a kristálycukrot.

    A tészta összeállítása

    A fehérjehab kétharmadát kanalazza a vajas keverékhez, majd könnyed mozdulatokkal vegyítse el a mandulával és a csokoládéval elkevert liszttel, valamint a maradék tojásfehérjehabbal.

    A tészta egyharmadát öntse a tepsibe. Fedje be egy ostyalappal, majd ossza el rajta a felszeletelt barack felét. Erre kerüljön a második egyharmadnyi adagnyi tésztamassza, majd újra ostyalap és gyümölcs következzen. Az utolsó harmadot simítsa a tésztára, végül előmelegített sütőben 50 perc alatt süsse készre a finomságot.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin