Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült tökös-kapros galuska

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg reszelt spárgatök
  • 1 csokor kapor
  • 60 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • étolaj
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A reszelt tököt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel.

    50 dkg lisztből, 1 tojásból, kevés vízből lágy galuskatésztát készítünk, és forrásban lévő, bő, sós, étolajos vízbe szaggatva kifőzzük.

    Egy megfelelő méretű sütőtálat kikenünk étolajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.

    A lesózott tököt kinyomkodjuk, majd hozzáadunk 3 tojást, 10 dkg lisztet, a tejfölt, jól összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a galuskát és az apróra vágott kaprot.

    Ezután a sütőtálba öntjük, tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, végül zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép
    pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin