Keress receptre vagy hozzávalóra

Csőben sült sütőtök

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • frissen őrölt bors
  • 2 fej lila hagyma
  • 50 dkg sütőtök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg vaj + a formához
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl húsleves-alaplé
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A burgonyát, a lila hagymát és a sütőtököt meghámozzuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát zúzzuk finomra.
    2. Egy réteg burgonyát teszünk a kivajazott tűzálló tálba, megsózzuk és megborsozzuk, majd elrendezzünk rajta egy adag hagymakarikát. Végül rámorzsolunk kevés vajat.
    3. Erre rétegezzük a sütőtökszeleteket, kevés fokhagymát teszünk rá, és folytatjuk a rétegezést úgy, hogy felülre burgonya és hagyma kerüljön. Közben minden réteget megsózunk és megborsozunk. Végül megszórjuk a lereszelt sajttal. 
    4. Felöntjük az egészet az alaplével, lefedjük, majd 180 fokos sütőben 60 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedőt és aranyszínűre sütjük. Meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin