Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Csirkemell zöld spárgával wokban

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 4 ek édes-csípős csiliszósz
  • 1/2 ek kínai ötfűszer-keverék
  • 40 dkg zöld spárga
  • 3 ek napraforgóolaj vagy repceolaj
  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek édes-savanyú csiliszósz
  • friss koriander

Elkészítés

    1. A megmosott, leszárított csirkemellfilét kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A páchoz az édes-csípős csiliszószt egy tálban összekeverjük az ötfűszer-keverékkel. Beleforgatjuk a húsdarabokat, és állni hagyjuk 10 percig.
    2. Közben a megmosott spárgát a sípok alsó harmadán meghámozzuk, és a fás alsó végek eltávolítása után ferdén kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
    3. Wokban vagy serpenyőben felhevítünk 1 1/2 ek olajat, és rádobjuk a bepácolt húsdarabokat. Erős tűzön körbepirítjuk 5 perc alatt, majd megsózzuk és közepes tűzön, időnként átforgatva tovább sütjük kb. 7 percig. Ezután kivesszük.
    4. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot a maradék olajjal együtt felhevítjük, és közepes tűzön sütjük rajta a spárgát kb. 4 percig. Megszórjuk a szezámaggal, kissé megpirítjuk, majd az édes-savanyú szósszal és némi sóval ízesítjük. Végül összemelegítjük a húsdarabokkal, és lecsipkedett korianderlevelekkel díszítve tálaljuk. Egyszerű párolt rizs illik hozzá.

    Spárgás receptek >>> 

    13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

    14 GYORS ÉS EGYSZERŰ VACSORA CSIRKEMELLBŐL >>> 

Házi ötfűszer-keverékhez mozsárban törj össze 1:1 arányban szegfűszeget, csillagánizst, fahéjat, szecsuáni borsot és édesköménymagot.
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés