Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemáj sajtos bundában

Hozzávalók

  • A májhoz:
  • 6-8 db csirkemáj
  • 3 dl tej
  • 1 mk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A palacsintatésztához:
  • 2 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • 2-3 dl tej
  • liszt
  • 10 dkg sajt
  • 5 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítés

    1. A májat megtiszítjuk. A tejhez hozzáadjuk a sót és a préselt fokhagymát, majd beletesszük a csirkemájat, és  pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
    2. Egy tálba tesszük a tojást, megsózzuk, megborsozzuk, majd összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a tejet és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
    3. Sütés előtt a tejből kivesszük a májat, majd alaposan lecsepegtetjük. Ezután lisztbe forgatjuk, majd a sűrű palacsintatésztába, és óvatosan a felforrósított olajba helyezzük. A serpenyőt ezután résnyire lefedjük, így ha esetleg pattogna a máj sütés közben, az olaj nem fröccsen szerteszét. Közepes lángon, többször átfordítva aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

    CSIRKEMÁJ ZÖLDSÉGES BULGURRAL>>> 

    MUSTÁROS-TEJSZÍNES CSIRKEMÁJ>>> 

    CSIRKEMÁJ PÁSTÉTOM ( ALAPRECEPT )>>> 

Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerinti körettel és salátával kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin