hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Margit szelet

5/5
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, háromfelé vesszük, kinyújtjuk, majd egyesével egy tepsi hátlapján 180 fokos sütőben kisütjük szép sárgára.
  2. A krémhez a tejet a liszttel krémmé főzzük, a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük és kettévesszük. Az egyik felébe kakaóport keverünk, a másikba a vaníliás cukrot.
  3. A mázhoz a kakaót cukorral és egy kevés vízzel simára kikeverjük, majd alacsonyabb lángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, amíg el nem olvad.
  4. Eztán rétegezzük: tészta-csokikrém-tészta-vaníliakrém-tészta. Végük a tetejét megkenjük a csokimázzal. Szeletelés előtt néhány órára hűtőbe tesszük. 

Megjegyzés

Ezt a csokimázat nagyon ajánlom, sokkal finomabb, mint bármilyen olvasztott csokis.
- fidelislea

Ezek is érdekelhetnek