Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Margit szelet

5/5
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek cukor
  • 1 kevés víz
  • 3 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, háromfelé vesszük, kinyújtjuk, majd egyesével egy tepsi hátlapján 180 fokos sütőben kisütjük szép sárgára.
  2. A krémhez a tejet a liszttel krémmé főzzük, a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük és kettévesszük. Az egyik felébe kakaóport keverünk, a másikba a vaníliás cukrot.
  3. A mázhoz a kakaót cukorral és egy kevés vízzel simára kikeverjük, majd alacsonyabb lángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, amíg el nem olvad.
  4. Eztán rétegezzük: tészta-csokikrém-tészta-vaníliakrém-tészta. Végük a tetejét megkenjük a csokimázzal. Szeletelés előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

    FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK >>> 

    Hagyományos négerkocka >>> 

    Fanta szelet >>> 

    KLASSZIKUS STOLLWERCK SZELET >>> 

Megjegyzés

Ezt a csokimázat nagyon ajánlom, sokkal finomabb, mint bármilyen olvasztott csokis.
- fidelislea

Ezek is érdekelhetnek

Friss