Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés-sárgabarackos cobbler

Hozzávalók

  • 28 dkg sárgabarack
  • 12 dkg cseresznye
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2,5 dkg barna cukor
  • 3 cl cseresznyelé
  • A tésztához:
  • 12 dkg liszt
  • 3,5 dkg zabpehely
  • 2,5 dkg barna cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj
  • 6 dkg hideg vaj + a sütőtálhoz
  • 1,25 dl író

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A megmosott gyümölcsöket kimagozzuk. A felezett cseresznyéket és a negyedelt barackokat keverőtálban összeforgatjuk a keményítővel, majd a 2,5 dkg barna cukorral elkevert cseresznyelével. Áttesszük egy kivajazott tűzálló tálba, és elősütjük 10 perc alatt.
    2. Közben a tésztához a lisztet elvegyítjük a zabpehellyel, a barna cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és egy kevés narancshéjjal. A vajat a lisztes keverékre daraboljuk, és ujjainkkal morzsalékosra gyúrjuk. Végül beledolgozzuk az írót. (Nem kell sokáig keverni!)
    3. A tálat kivesszük a sütőből, és a tésztamasszát nagyobb foltokban a gyümölcsökre kanalazzuk úgy, hogy a halmok között távolságot hagyunk. Ezután visszatoljuk a sütőbe, és a cobblert készre sütjük további 20 perc alatt. Rövid hűtés után, melegen tálaljuk.
Tetszés szerint elkészítheted csak az egyik gyümölccsel, vagy változtathatod a cseresznye és a barack arányát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin